nChain mianuje Hakana Yuksela na stanowisko CEO

Firma nChain AG („nChain” lub „Spółka”) ogłosiła powołanie Hakana Yuksela na stanowisko dyrektora generalnego z siedzibą w centrali firmy Zug. Zastępuje on doktora Davida Washburna, który odegrał kluczową rolę w pozycjonowaniu firmy w zakresie dostarczania rozwiązań integralności danych klasy korporacyjnej, i będzie pełnił funkcję doradczą w nadchodzących miesiącach.

„W ciągu ostatnich kilku lat nChain dokonał zmiany, aby wykorzystać możliwości komercyjne, które czerpią korzyści z badań i rozwoju blockchain, wokół których nas założyliśmy. Chciałbym podziękować Dave’owi za jego przywództwo od 2019 r. i jego znaczące osiągnięcia, w tym komercyjne uruchomienie Kensei, naszej platformy integralności danych, na początku tego roku” – powiedział Stefan Matthews, prezes wykonawczy nChain. „Wchodząc w kolejną fazę rozwoju nChain, cieszymy się, że możemy przyciągnąć kogoś kalibru Hakana. Ma duże doświadczenie w prowadzeniu i rozwijaniu firm zajmujących się oprogramowaniem jako usługą (SaaS) i jest dobrze przygotowany do kierowania nChain, ponieważ masowo przyspieszamy wdrażanie naszej technologii”.

Kensei, rozwiązanie firmy do integralności danych, które zostało wprowadzone na rynek w lipcu 2021 r., eliminuje złożoność programistyczną związaną z budowaniem na blockchain, dzięki czemu przedsiębiorstwa, przedsiębiorcy i programiści mogą skoncentrować się na swojej podstawowej ofercie, jednocześnie bezproblemowo dostarczając korzyści płynące z integralności danych. Zapewniając niepodważalne odniesienia do danych i obliczeń, Kensei zapewnia, że ​​osoby, które polegają na danych, mogą ufać, że każda instancja lub relacja między danymi jest tym, za co się podaje.

„Jestem niezmiernie zadowolony, że mogę dołączyć do nChain w tym punkcie zwrotnym. Kensei zapewnia bramę do blockchain BSV, która rozwiązuje technicznie trudną i wymagającą naturę budowania rozwiązań na blockchain. Jestem pod wrażeniem głębi umiejętności technicznych i wiedzy w firmie i nie mogę się doczekać szerszego przyjęcia blockchain BSV i napędzania rynku rozwiązań dla przedsiębiorstw” – powiedział Hakan Yuksel, dyrektor generalny nChain. „Rozwiązując wyzwania rozwojowe dla osób zainteresowanych technologią blockchain, przewiduję silny popyt na naszą platformę, ponieważ rozwijamy naszą edukację, rozwój biznesu i programy partnerskie. Mocno wkroczyliśmy w erę integralności danych i podobnie jak nadejście komputerowego przetwarzania i komunikacji danych, rozwiązania platformowe mają do odegrania kluczową rolę w powszechnym przyjmowaniu nowej technologii”.

Yuksel ma ponad 20-letnie doświadczenie w zarządzaniu dostawcami oprogramowania klasy korporacyjnej. Jego doświadczenie obejmuje pełnienie funkcji Country Leader dla Oracle w Niemczech oraz ponad 15 lat pracy w SAP, gdzie zajmował kierownicze stanowiska w oddziałach w Europie i Afryce Południowej. Oprócz doświadczenia w zarządzaniu Yuksel był doradcą firm venture capital i private equity działających w sektorze technologicznym. Od 2020 roku Yuksel jest przewodniczącym oddziału organizacji YPO (Young Presidents’ Organization) w Zurychu w Szwajcarii. Ukończył studia finansowe w European Business School Paris oraz ukończył Advanced Management Program (AMP) w Harvard Business School.

O nChain

Założona w 2015 r. firma nChain rozwija potencjał technologii blockchain poprzez ciągłe badania i rozwój wynalazków podlegających opatentowaniu oraz oferując rozwiązania komercyjne, takie jak Kensei, przyjazny dla programistów interfejs blockchain. Kensei został zaprojektowany, aby promować przyjęcie technologii blockchain poprzez usunięcie złożoności w tworzeniu i weryfikowaniu danych i procesów wskazujących na manipulację. nChain jest również właścicielem marek CREA (zarządzanie procesami biznesowymi) i Equaleyes (programowanie mobilne i internetowe), które uzupełniają jego podstawową wiedzę z zakresu blockchain.

Autor : BitcoinSV.pl

Źródło : nChain appoints Hakan Yuksel as CEO – CoinGeek